Bussumers probleemloos langs Apeldoorners

Amsterdam, 17 juli 2016 – Honkbal minnend Nederland kon vandaag z’n lol op. Sommige liefhebbers togen naar Haarlem en zagen daar Nederland eenvoudig van Taiwan winnen. De honkbalkenners echter zaten in de Rob Hoffmannvallei in Bussum waar de Reserve Reserves met 9-2 van WSB wonnen.

De wedstrijden zijn natuurlijk niet goed met elkaar te vergelijken. De Taiwanezen hebben tenslotte een jeugdteam naar de Honkbalweek gestuurd terwijl het team van WSB bestaat uit een uitgebalanceerde mix van ervaring, kwaliteit en jeugdige ambitie.

Het Nederlands Team is wel goed te vergelijken met het team van de Reserve Reserves. De spelers in Oranje zijn op een enkeling na elke week te zien in de Hoofdklasse Hout. De spelers in blauw en geel zijn elke week te zien in de Hoofdklasse Aluminium. Er is dan ook geen enkele twijfel dat als de KNBSB zou besluiten een Team Oranje Alu zou samenstellen, alle Reserve Reserves geselecteerd zouden worden.

Terug naar de wedstrijd in Bussum. De Schreeuw had weinig last van de warmte en pompte de bal hard en snel door de slagzone. Acht van de eerste elf slagmensen kregen drieslag aan hun broek en hij moest pas in de vierde inning z’n eerste hit toestaan.

De Bussumse aanval had op dat moment al lang en breed toegeslagen. Iets met een ezel en een steen. Vorig jaar werd de wedstrijd namelijk bij een gelijke stand na vijf innings vanwege onweer afgebroken. Zuur puntverlies dus. De kans op onweer was vandaag dan weliswaar bijna uitgesloten, maar het was een principedingetje geworden.

Edgar begon de eerste Bussumse slagbeurt met vier wijd en een gestolen honk. Blade prikte de bal door het midden en sloeg daarmee Edgar over de thuisplaat. Blade wist op zijn beurt ook het tweede honk te stelen waarna hij op de hits van De Kreis en Elsje kon scoren. Das Paul maakte de inning af met een 2-RBI double naar het rechtsveld. Stand 4-0.

In de tweede inning gingen ze door waar ze gebleven waren. NoNoJoe pikte vier wijd mee en werd door een hit van Blade naar het tweede honk geslagen. Plukje ging voor de verandering een keertje oppo en sloeg daarmee NoNoJoe over de thuisplaat en Blade naar het derde honk. De Kreis herhaalde zijn prestatie uit de inning ervoor. Zijn hit was goed voor de 6-0.

Niet alle Reserve Reserves waren even nuttig in de aanval. Dat was dan ook de reden dat het niet een snelle walk-over-mercy-rule-wedstrijd werd. Ook voor de enkele niet-kenner op de tribune waren deze spelers vandaag goed herkenbaar. Bij elke easy fly-out in het buitenveld moesten er namelijk tien push-ups gedaan worden door de veroorzaker van de dooie nul.

Dat was dan ook eigenlijk wel het meest opmerkelijke aan de wedstrijd van vandaag. Na de tweede inning wisten de Bussumers in de vijfde, zesde en achtste inning één keer te scoren. Niet echt veel, maar wat wil je met maar vijf hits in de laatste zes innings.

In de zevende inning moest De Schreeuw z’n eerste punt toestaan. De WSB’se korte stop werd na een double efficiënt over de thuisplaat gerommeld. De negende inning was voor De Hof en hij werd slachtoffer van hetzelfde scenario met daarin ook weer de Apeldoornse korte stop als hoofdrolspeler. Eindstand 9-2.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

Aankomende woensdag spelen de Reserve Reserves in Amsterdam. Dit is de laatste kans om de Alu-sterren te zien voordat ze op vakantie gaan. Het is tevens de laatste kans voor de Amsterdamse accommodatie dit jaar om van die akelige onvoldoende af te komen.

pushups_thuis_wsb

De PC en Biggie maken het zichzelf moeilijk en doen boete in de vorm van push-ups