Mokum Hawks vs. Reserve Reserves oververhit gestaakt

Amsterdam, 21 juli 2016 – Het was gisteren één van de warmste julidagen ooit. Dat gold zeker ook voor de regio Ookmeer. Bij een stand van 4-6 in het voordeel van de Reserve Reserves werden twee Mokummers het veld uitgestuurd. Dat was één meer dan er wisselspelers aanwezig waren, met als resultaat een gestaakte wedstrijd en een officiële eindstand van 0-2.

De Hof had aan het begin van de negende inning z’n beste curvebal van het seizoen gegooid waardoor er al snel één nul op het deze keer niet fictieve scorebord was verschenen. Een aantal spelers, coaches en mensen uit het publiek, had een hele andere bal gezien. De spelers, coaches en mensen uit het publiek dat gekomen was voor de Bussumers hield wijselijk hun mond terwijl de spelers, coaches en mensen uit het publiek dat gekomen was voor de Amsterdammers besloten te vertellen wat zij dan wél hadden gezien.

Na het uitwisselen van wat meningen, opinies en weinig genuanceerde kwalificaties werden twee Mokummers vervroegd met zomerstop gestuurd. Uit de rekensom die volgde kwam als uitkomst het getal acht, en dat was net één te weinig om reglementair door te mogen ballen. Einde wedstrijd.

Zoals het er nu naar uit ziet wordt het 0-2 verlies voor Mokum Hawks, een strafzaak en wellicht nog strafpunten ook. Maar omdat er door de Amsterdammers beroep is aangetekend is alles onder voorbehoud en volgt hieronder, voor de zekerheid, toch nog het verloop van de wedstrijd tot dat lelijke moment in de negende inning.

De Souza was de wedstrijd namens de Reserve Reserves op de heuvel begonnen. Amsterdam was tenslotte een thuiswedstrijd, dat hadden we eerder dit seizoen al kunnen bepalen.

Hij ging helemaal niet verkeerd de startblokken uit en wist de eerste inning de boel dicht te houden. In de tweede inning leek dat moeilijk te worden omdat de lead-off Van der Poel begon met een double. Op de hit van Kuijer naar het midveld die volgde wist hij alleen niet het derde honk te bereiken. Het werd een ongebruikelijke nul door aangooi 8-naar-5.

Een vang-3 en een strike-out later kon De Souza zonder erg weer naar de dug-out. In de derde inning was er wel een beetje erg. Een Amsterdamse double en een hit leverde een 1-0 stand op.

Aan het begin van de vijfde inning konden de Bussumers pas wat terug doen op de nog immer nasty gooiende Jeroen Deken. De PC opende met een tweehonkslag en kon scoren toen Remmie een foute aangooi 6-naar-3 forceerde.

De kansloze steelpoging die volgde was lulletje-waardig, maar goed, dat kon nu eenmaal niet want Remmie had ‘m nog van vorige week. Het enige dat de GGL nog kon doen was ‘m wisselen. Zo gezegd zo gedaan. Na de eerste helft van de vijfde inning was het 1-1.

Mokum Hawks was alleen gehecht geraakt aan de voorsprong en pakte ‘m daarom in de gelijkmakende slagbeurt meteen terug. Het waren wéér Kuijer en Van der Poel die roet in het Bussumse eten gooide. Hun doubles waren goed voor een 3-1 stand.

In de volgende Amsterdamse slagbeurt werd maar één double geslagen, maar omdat Jasper Ferwerda zichzelf naar het eerste honk had geleund leverde die klap nog één punt op. Het was mooi geweest voor De Souza die met een tussenstand van 4-1 door de GGL van de heuvel werd gedirigeerd.

En toen werden de Bussumse knuppels wakker. De Kreis keek eerst nog even vier wijd en zag vervolgens ook de volgende bal richting de backstop vliegen. Elsje strafte die mispeer af en sloeg De Kreis met een strakke hit over de thuisplaat.

Na wat gerommel in de marge was Elsje op het derde honk terecht gekomen waarvandaan het zelfs voor NoNoJoe mogelijk was hem binnen te slaan. Zijn hit was goed voor de nieuwe tussenstand 4-3.

Met de lelijkste nul van de wedstrijd wisten de Bussumers zonder kleerscheuren de zevende inning door te komen. Na back-to-back hits van de Amsterdammers had een knappe vang-7 eenvoudig tot dubbelspel geconverteerd kunnen worden, maar in plaats daarvan volgde een vertoning die meer weg had van een circusact met hete ballen. Uiteindelijk staat er in de boeken een 7-naar-6, maar feitelijk hebben alle infielders de bal minimaal één keer aangeraakt en maakte Blade, de derde honkman, de nul door het tweede (!) honk aan te tikken.

Na alle hilariteit wisten de Bussumers in de achtste inning gelijk te maken. Blade z’n knuppel was ook eindelijk wakker geworden, beetje laat, maar net op tijd. Na zijn double en een nuttig klapje van Biggie was De Kreis goed voor een opofferingsslag naar het midveld. Stand 4-4.

Na een strike-out van De Hof in de gelijkmakende achtste slagbeurt zorgde een dubbelspel vang-9-naar-3 voor minder hilariteit, maar wel weer voor twee nuttige nullen.

Elsje nam in de negende inning de eerste de beste inside pitch voor het team op z’n knie. Das Paul zat in the zone, voorspelde op exact het juiste moment deze hit-by-pitch en produceerde daarna ook maar even de clutch triple waarop Elsje kon scoren. NoNoJoe pikte, na een door de Mokummers bediscusieerde foutbal, ook nog een extra hitje mee en zorgde voor de insurance run en een stand van 4-6.

Wat er daarna gebeurde stond in de eerste twee alinea’s. Fijne zomerstop! We zijn eind augustus weer terug…

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

paul_clutch_moku_uit

Das Paul was hier nog even niet zo clutch