Reserve Reserves glibberen langs Olympia

Amsterdam, 5 juli 2016 – Sociaal zoals de Reserve Reserves zijn waren ze akkoord gegaan met het verplaatsen van de wedstrijd tegen Olympia naar de onorthodoxe maandagavond. En daar hield het sociale gedrag dan ook wel mee op. De Haarlemmers kregen met 6-3 klop en mochten puntloos en zuur weer naar huis.

Het was voor de Bussumers een alles behalve makkelijke avond. In de eerste inning moest De Schreeuw al twee hits incasseren maar werd het gevaar nog geneutraliseerd door een net dubbelspel.

In de tweede inning werd na een single en een double het eerst punt Haarlemse punt geïncasseerd. In de gelijkmakende beurt copy-pastete Plukje de single, en deed de De Kreis dat met de double ook. Eveneens resulterend in één punt. Stand 1-1.

Een foutje van de PC (de kenners weten dat het eigenlijk een foutje van Biggie was, maar goed) in de derde inning werd afgestraft met back-to-back hits en daarmee een nieuwe achterstand. Stand 1-2.

In de vijfde inning werd de achterstand na weer een single en een double verdubbeld naar 1-3.

In de gelijkmakende vijfde slagbeurt wisten de Bussumers nog steeds niet wat ze met de rommel gooiende werper aan moesten. Het zicht werd er rond die tijd ook niet beter op en na de zesde Haarlemse slagbeurt ging het echt niet langer meer.

De sun delay betekende een klein uurtje gezellig bijkletsen met de in grote getale opgekomen bezoekers. Rond kwart voor tien mochten de Haarlemmers het veld weer in, voor wat later bleek een hele andere wedstrijd.

Edgar was ook bij deze wedstrijd weer de lead-off en wist er in tegenstelling tot de eerste keer er een nuttige vier wijd uit te slepen. Elsje sneuvelde daarna door een pop-up naar de catcher, maar Blade had andere plannen. Zijn drie slag op een bal op ooghoogte in de vierde inning wist hij de vergetelheid in te slaan met een no-doubter over het linksveld hek. De dinger was goed voor twee punten en een gelijke stand. 3-3.

De Hof moest in de eerste helft van de zevende inning direct een double toestaan. Zonder erg, want hij wist met een eenvoudig 4-naar-3 en twee strike-outs zonder kleerscheuren uit de inning te komen.

De PC mocht in de gelijkmakende slagbeurt als eerste op en had voor de gelegenheid, maar wel per ongeluk, de kapotte knuppel meegenomen naar het slagperk. Dat bleek dé manier om het materiaal de schuld te geven van de dooie 6-naar-3. Tom had het daarna beter bekeken en sloeg een hit door de linkerkant van het binnenveld.

Das Paul mocht na de zonnestop het slaan van Remmie overnemen en deed dat niet onverdienstelijk. Hij sloeg de bal namelijk loeihard richting de midvelder. Of deze vriendelijke jongen de bal had kunnen vangen zullen we nooit weten. Wat we wel weten is dat hij zich na een snelle stap vooruit realiseerde dat dat 180 graden de verkeerde kant op was. Dat realiseren ging in z’n hoofd alleen beter dan de uitvoering met z’n lichaam want dat stortte ter aarde. Toen het opstaan ook in tweeën moest werd duidelijk dat Das Paul een inside the park little league homerun zou kunnen lopen. Stand 5-3.

De Reserve Reserves roken bloed en waren nog niet helemaal klaar. Elsje sloeg een hit en wist met een gestolen honk door te stomen naar twee. Blade hield vervolgens de bal binnen de hekken, maar zijn striemende hit door het midden zorgde wel voor de 6-3.

De Hof gooide het vervolgens gedecideerd uit. Hij stond geen honkslag meer toe en eindigde de wedstrijd met een adrenaline strike-out. De winst was binnen.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

Edgar thuis tegen Olympia

Als passagier van de homerun van Blade was Edgar ook zonder hit bijzonder nuttig.