Reserve Reserves helpen Reserves uit degradatiepoule te blijven

New York, 25 juli 2017 – Met een stand van 4-8 in de zesde inning bepaalde de duisternis het einde van de inhaalwedstrijd tussen HCAW 2 en Twins 2. Vooraf was berekend dat daarmee de 10e plek van DSS 2 afgesnoept kon worden. Dat betekent dan dus ook dat de heren dit jaar de degradatiepoule hebben weten te vermijden!

Hoewel de stand nog nergens is bijgewerkt, de Sportlinked app nog aangeeft ‘gestaakt’ en de wedstrijd op KNBSB.nl helemaal nergens is terug te vinden gaan we ervan uit dat de regels goed geïnterpreteerd zijn door de leiding van het team.

Het was de afgelopen maanden dan ook een stevige worsteling voor de coaches van HCAW Heren 2. De jeugdige spelers bleken niet allemaal opgewassen tegen de uitdagingen in de Overgangsklasse, en het leven in het algemeen, waardoor er al vrij snel een tekort aan spelers ontstond.

Met behulp van de Scimitars, junioren, Heren 4, aspiranten, bat boys en Beeballers lukte het toch om elke wedstrijd 9 man in het veld te krijgen. Daarbij deden de spelers waarvan verwacht kon worden dat ze dit jaar de nodige innings op de bank zouden spenderen er ook schepje bovenop, zeg maar schep.

Ook de Reserve Reserves hebben om de beurt een behoorlijk aantal wedstrijden meegeholpen om het degradatiespook te kunnen ontlopen. Vandaag waren het Edgar en De Hof die hun steentje bijdroegen. Edgar ging 0 uit 3 maar wist wel een puntje te scoren. De Hof gooide meer dan de helft van de wedstrijd (3.33 innings), gooide 1 keer drie slag, kreeg drie hits tegen, maar belangrijker nog, er werd op hem niet gescoord.

Tegen al onze principes in zijn we deze keer dus blij met een 10e plaats, en daarom namens alle Reserve Reserves: GEFELICITEERD! Vooral voor Tom natuurlijk die nog altijd een beetje van ons is.

Ze schijnen ook al oud genoeg te zijn om te drinken