Reserve Reserves herpakken zich tegen WSB

Brooklyn, New York, 19 juli 2017 – Natuurlijk leek het er weer op dat de wedstrijd tegen (de daarom Angstgegner) WSB in het water zou vallen, dat doet ie namelijk bijna altijd, maar de cycloon bleef deze keer uit en er kon zowaar een volledige wedstrijd gespeeld worden. Jammer voor de gasten uit Apeldoorn want ze waren kansloos en verloren 7-1.

Met de door regen gestaakte wedstrijd van vorig jaar nog vers in het geheugen waren de Bussumers vandaag niet van plan ook maar iets aan het toeval, laat staan aan het weer over te laten.

Dat moest de pitching-staff van WSB ook gedacht hebben want als je begint met 3x vier wijd dan ben je niet van plan te winnen. Als Elsje niet gesneuveld was bij het proberen te stelen van het derde honk had De Bully met zijn hit het eerste punt binnen geslagen. Nu moest dat eerste punt even wachten op de velderskeus voor De Kreis, maar daarop kon ook meteen punt nummer twee over de thuisplaat sneaken. Stand 2-0.

In de derde inning kwam daar nog een puntje bij toen Blade de bal maar weer eens over het hek joeg. Stand 3-0.

Daarna besloten de Bussumers even niet meer te scoren en de wedstrijd snel naar de vijfde inning te tillen. Toen die eenmaal klaar was, en de wedstrijd dus geldig, mochten de Bussumers weer gaan zwaaien met de knuppels.

Ondertussen had De Schreeuw verdedigend alles prima onder controle. Maar ook de Apeldoorners besloten in de zesde inning het gas erop te gooien. Pardoes wisten ze een puntje van de voorsprong af te snoepen. Drie hits waren goed voor slechts één puntje. De Bully wist daarna de schade te beperken door een roekeloze honkloper eraf te gooien die het derde honk wilde meepikken. Stand 3-1.

Maar ja, de Bussumse knuppels waren ook weer los. In de gelijkmakende slagbeurt sloegen De Spijker en Das Paul respectievelijk Biggie en De Kreis binnen die met respectievelijk vier wijd en een hit op het honk waren gekomen. De stand werd daarmee 5-1.

Ook in de zevende inning konden de Reserve Reserves een puntje scoren. Dat gebeurde door een double van Blade die de met een hit op het honk gekomen Elsje binnen sloeg. Stand 6-1.

Het punt in de achtste inning werd vooraf gegaan door een merkwaardig incident waarbij Remmie het voor elkaar kreeg de veldscheidsrechter te raken. Omdat we verder ook niet weten wat we ermee moeten noemen we het een hit. Maar hit of niet, het was in ieder geval niet de derde nul en dus kon Edgar in stelling gebracht worden om het zevende punt binnen te slaan. En dat deed ie ook. Stand 7-1.

In de laatste slagbeurt van de wedstrijd mocht De Hof z’n closers-kunsten nog maar weer ‘ns laten zien. De 1-2-3-inning met een strike-out lieten zien dat het met closen wel goed zit.

De boxscore en stats volgen later.


Niet alle Reserve Reserves bleven vandaag een cycloon bespaard. De PC miste dan wel de wedstrijd in Bussum, maar was net op tijd voor die in Brooklyn. De metrorit duurde net zolang als het stukkie tikken.