Reserve Reserves verslaan gehavend TTT

Amsterdam, 20 augustus 2017 – Afgelopen vrijdagavond begon de tweede helft van het seizoen voor de Reserve Reserves. Nou ja, er kan beter gesproken worden van het laatste kwart want voor de zomerstop werden er al 16 wedstrijden afgewerkt. Hoe het ook zij, TTT kwam naar de Rob Hoffmanvallei en kreeg daar met 9-1 klop.

De gasten uit Twente waren mooi op tijd op het veld, net voordat ook de scheidsrechters besloten naar het veld te komen. Met exact negen Tukkers, waarvan een aantal junioren kon er gespeeld worden. De Gooische brigade had dat wat beter voor elkaar want in plaats van de afwezige Schreeuw en De Bully waren maar liefst twee toppers uit Heren 2 afgedaald naar de Hoofdklasse Alu.

Helaas was De Beer in geen velden of wegen te bekennen. Net als de wielen van Blade overigens, en aangezien hij ook verantwoordelijk was voor de zorg voor onze harige vriend zou hij thuis in de polder nog even goed moeten zoeken zodat hij volgende week de hele santenkraam weer mee kan nemen.

Neil begon namens de Reserve Reserves op de heuvel en wist de eerste drie innings de boel goed dicht te houden. In de vierde inning werd hij het slachtoffer van een paar bloop-shit-hitjes waarop de Enschedeërs de 1-1 konden scoren.

In de slagbeurt daarvoor waren de Bussumers door een mooi staaltje small-ball op voorsprong gekomen. Remmie leek in eerste instantie een wijdbal te krijgen, maar later bleek dat deze wijdbal ook zijn rug geschaafd had. Zijn vrije loop werd gevolg door een trickshot van Edgar. Zijn stootslag rolde lange tijd langs de lijn, rolde eventjes op foutgebied, maar maakte toen weer een kleine buiging naar de lijn. Precies op dat moment werd de bal aangeraakt, dus goed, stootslag honkslag. Na een opofferingsstootslag van De Spijker gevolgd door een doorgeschoten bal kon Remmie het eerste Bussumse punt scoren.

Toen Neil in de vierde inning de heuvel verliet werd hij afgelost door De Hof die uitzonderlijk goed uit de zomerstop was gekomen. Hard en op de spots, en af en toe een dwarrelbal die de Tijgers hopeloos bij de plaat achterlieten.

Met de deur stevig op slot deed de Bussumse aanval er ook lang over om door te breken. In de vijfde inning werd op een wilde worp nog wel de 2-1 gescoord, maar het was nog veel meer een wedstrijd dan eigenlijk zou mogen.

In de zevende inning begon het er pas een beetje op te lijken toen Blade met een hit Plukje en De Spijker over de thuisplaat joeg voor een iets comfortabelere voorsprong van 4-1.

Daarna was het verzet gebroken. TTT stuurde een jonge, maar boomlange werper de heuvel op die toen ie slag ging gooien ook hard geraakt werd. Hits van Elsje, De Spijker, Plukje en Blade gecombineerd met vier wijd voor de PC en Edgar zorgde voor vijf punten en de eindstand van 9-1.

Maar niet voordat onze eigen Man met de Baard in de negende inning nog even liet zien waarom hij het grote geld verdient. Met drie strike-outs maakte hij een einde aan de hoop die de Tukkers toch eigenlijk al verloren waren.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken

Plukje scoort het vierde punt voor de Bussumers. De Spijker moet poepen.