Reserve Reserves honkballen weer

Amsterdam, 2 juli 2017 – Na een aantal slechte wedstrijden waar niet alleen punten maar vooral ook moraal werd verloren zijn de Reserve Reserves sinds vandaag weer helemaal terug. In de topper tegen Alcmaria lieten ze zien dat het kampioenschap nog steeds het doel is en blijft. En dus moest Alcmaria wéér het onderspit delven. Het werd 4-10.

In de eerste slagbeurt liet Plukje zien dat hij ook met al z’n lichamelijke gebreke nog best een balletje kan slaan. Zijn double werd gevolgd door een geraakt werper voor Blade, maar twee strike-outs zorgde voor een puntloos einde van de slagbeurt.

Verdedigend hadden de Bussumers het vandaag goed voor elkaar. De Schreeuw moest in de eerste inning wel al direct twee hits incasseren, maar die leverde geen punten op. De tweede Alkmaarse slagbeurt werd een snelle 1-2-3 inning, niet alleen door twee strike-outs, maar zeker ook door de diving catch van Biggie in het rechtsveld. Ook slagbeurt nummer drie ging 1-2-3, maar in de vierde inning werd de druk opgevoerd. Na twee hits en een opofferingsstootslag werd de volgende Alcmariaan op z’n donder gegooid. Niet expres, maar het kwam wel goed uit want de volgende grondbal naar Elsje was goed voor een 4-naar-6-naar-3 dubbelspel. Einde inning.

Intussen hadden de Bussumers al een aardige voorsprong weten op te bouwen. In de tweede inning werd een geflopte opofferingsstootslag van de PC gevolgd door een geslaagde dobbelstiel waarbij de met een hit op de honken gekomen Spijker het derde en de PC het tweede honk wisten te stelen. Edgar deed z’n werk en op zijn ploppertje naar de derde honkman kon De Spijker het eerste Bussumse punt scoren. Elsje pakte vervolgens lekker door en op zijn hit kwam ook de PC over de thuisplaat. Stand 0-2

De vierde Bussumse slagbeurt leek na een strike-out en een geslaagde pick-off snel dood te bloeden, maar Edgar en de volgende drie slagmannen hadden daar hele andere ideeën bij. Edgar sloeg een hit, gevolgd door hits van Elsje, Plukje en Blade. Een two-out-rally, goed voor nog ‘ns twee punten. Stand 0-4.

In de vijfde slagbeurt werd de voorsprong verdubbeld. De Bully startte met een hit en De Kreis doublede hem over de thuisplaat. Zelf schoof hij op de aangooi naar thuis door naar het derde honk, vanaf waar hij makkelijk kon scoren op het klapje van De Spijker. De Alkmaarders vergaten zelfs helemaal de nul te maken, dus ook De Spijker mocht nog even door. De PC volgde met een hit en Edgar legde vervolgens een prima opofferingsstootslag neer. Met twee en drie bezet was het weer Elsje die de belangrijke klap gaf en het zevende punt over de thuis plaat joeg. Het achtste punt kwam er ook toen Plukje met een 6-naar-3 de PC binnen sloeg. Stand 0-8.

In de gelijkmakende slagbeurt pakte Alcmaria de helft van de voorsprong weer terug. Na twee hits en vier wijd veegde ex-HCAW’er Pluijmers met een triple de honken schoon en zelf kon hij scoren op de infield hit die volgde. Stand 4-8.

De zesde en zevende inning bleven puntloos maar in de achtste inning wisten de Reserve Reserves nog een beetje marge te vergaren. Blade kwam met vier wijd op de honken en werd door een briljant uitgevoerde opofferingsstootslag van Remmie naar het tweede honk gebunt. Remmie bereikte daarbij zelf moeiteloos het eerste honk, niks opofferingsstootslag, stootslag honkslag! Op een verre klap van De Bully kon Blade naar het derde honk en op de 6-naar-3 van De Kreis kon hij zelfs scoren. Remmie voorkwam op datzelfde klapje een dubbelspel omdat hij alvast was vertrokken naar twee. Nuttig want op de hit van De Spijker kon hij zelf ook doorstomen naar thuis. Stand 4-10.

De zevende inning zou volgens de planning de laatste zijn voor De Schreeuw. Dankzij de Cubaanse uitschuif handschoen van Blade kon een dubbelspel gedraaid worden en na een vang-7 kon De Schreeuw moe maar voldaan gaan zitten.

De Hof gooide vervolgens de pot in de achtste en negende inning stevig dicht. OK, hij kreeg nog twee hits tegen, maar hoe kan je anders twee dubbelspelen draaien?! Edgar, Elsje en Blade waren daarmee in de wedstrijd goed voor vier dubbelspelen. Eindstand dus 4-10.

Omdat Cromtigers dure punten heeft laten liggen tegen Robur zijn de Reserve Reserves weer helemaal terug waar ze willen zijn. Juist ja. Bovenaan!

Kijk hier voor de boxscore en de stats. Hier kun je het verslag van Alkmaar teruglezen (Er staat min of meer hetzelfde ware het niet dat de Reserve Reserves niet één minder, maar één dubbelspel meer maakten dan de Alkmaarders. 4 om 3 dus).

De Hof gooide de pot op slot en werd beloond met iets harigs