Reserve Reserves verslaan Team Kingdom East Side

Amsterdam, 8 juli 2017 – In Rotterdam versloeg Curaçao vandaag Cuba en was Team KONT een dagje vrij, maar ook in Bussum werd er op internationaal niveau gehonkbald. Team Kingdom East Side uit Amsterdam Oost, ook wel bekend als OVVO, was met een selectie van Arubanen, Venezolanen en een aantal Nederlanders naar de Rob Hoffmann Vallei getogen om daar uiteindelijk met 7-1 ten onder te gaan.

Omdat het zonnetje er nog lustig op los scheen, en een sun delay dus sowieso onvermijdelijk was, werd besloten het spelen van de diverse volksliederen over te slaan. Daar lieten de heren uit de Cariben zich niet door uit het veld slaan en ook zonder begeleidende hymnes werden de vlaggen gehesen, nou ja, tegen het hek van de dug-out gedrapeerd.

De goede flow van afgelopen week hadden de Bussumers duidelijk niet vastgehouden want het begon allemaal weer erg moeilijk. Aanvallend werden er in de eerste drie innings geen potten gebroken, en TeamKingdomES wist in de tweede inning zelfs voor te komen. De Schreeuw stond ze er weliswaar lekker in te pompen, maar soms er ook naast en er midden over. Vier wijd werd dus gevolgd door twee hits wat resulteerde in een vroege 0-1 achterstand.

In de derde Arbuaanse/Venzolaanse/Amsterdamse slagbeurt leken de Bussumers tegen nog meer schade aan te lopen, maar uiteindelijk bleef de schade beperkt tot één kapotte umpire die dan ook wel gruwelijk hard geraakt werd door een line-drive. Hij hield daarmee wel de bal in het infield en de honkloper die van twee kwam hield ie op het derde honk. Deze honkloper werd vervolgens een prooi van Edgar die ‘m na het volgende klapje pardoes van de thuisplaat gooide in een actie 6-naar-2. Dat was ook meteen de laatste keer in de wedstrijd dat iemand van OVVO het derde honk bereikte.

Pas in de vierde inning wisten de Reserve Reserves iets aan de achterstand te doen. Een hit, een foutje en een homerun van De Bully leverde echter slechts één puntje op omdat ze in de verkeerde volgorde werden afgeleverd. Stand 1-1.

Na wat gesteggel over wolken en zonneschijn werd er door het arbitraire duo toch besloten tot een sun-delay. Uiteindelijk duurde dat deze keer maar 17 minuten, maar dat was net genoeg tijd voor de Bussumers om elkaar ‘ns even goed de waarheid te vertellen. Uitgezeken en herboren werd daarna de wedstrijd weer opgepakt en prompt wist De Bully ook het tweede Bussumse punt te scoren. Na vier wijd en een gestolen honk kwam hij op een hit van De Kreis over de thuisplaat. Op het klapje van Blade dat volgde werd een foutje gemaakt waardoor hij ondanks z’n kapotte wielen zelfs op het tweede honk belandde. Al dromend werd hij daar snel vanaf gepikt en de stand bleef dus 2-1.

In de zevende inning werd de voorsprong nog iets verruimd. Hits van Edgar, Elsje en De Spijker werden gecombineerd met een foute aangooi waardoor het 4-1 werd.

In de achtste inning kwam De Hof erop, met een verschil van slechts drie punten, dus goed voor een save-opportunity en samengeknepen billen. Gelukkig liet ie zien dat de winst van de Beer afgelopen zondag geen toevalstreffer was geweest en wist ie de boel volledig op slot te gooien, en dus een echte save binnen te halen.

Voor de zekerheid werden er in de gelijkmakende achtste slagbeurt ook nog drie ensurance runs bijgescoord. Twee keer geraakt werper, vier wijd, een wilde worp. Het was een wonder dat er ook nog twee slagballen tussen zaten die door Edgar en Elsje voor een hit konden worden weggeslagen. Maar toch gebeurde het. Op de 5-naar-3 van Biggie kon daarna ook nog gescoord worden waardoor de eindstand werd bepaald op 1-7.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

Team Kingdom East Side uit Amsterdam Oost had zelf de vlaggen maar meegenomen