GKL presenteert RR-selectie 2022

Bussum, 5 december 2021 -Kort nadat de kampioensschaal uit het hol van de beer was gesleept werd de blik op het komende seizoen gericht. Kampioen worden is een ding, kampioen blijven is een geheel ander beest. De GBL wenste de tot GKL gepromoveerde stagiaire veel succes en ging zijn huis verbouwen.

Het was daarmee aan de GKL om op de drukke transfermarkt de paar gaten in de line-up te dichten. Enkele Reserve Reserves moesten nu toch echt werk maken van hun vaderlijke verplichtingen. Een enkeling ging zelfs emigreren om niet in de verleiding te komen om toch te blijven ballen. Zo nemen wij afscheid, in willekeurige volgorde, van NoNoJoe, VGM en Igor. Deze levende legendes worden op een nog nader, als het mag van Mark en Hugo, te bepalen tijdstip geëerd voor hun bijdrages de afgelopen jaren.

Met een eisen- en wensenlijst ging de GKL aan de slag met het aantrekken van de juiste spelers. Diverse onderhandse tips en geruchten werden nagetrokken, contacten werden gelegd en verbroken, onderhandelingen werden gestart en beëindigd. Toen, na het sluiten van de transfermarkt, de rook was opgetrokken zijn maar liefst 5 nieuwe Reserve Reserves getekend voor het seizoen 2022. Een mooie mix van jong talent, ervaring en heel veel ervaring. Graag stellen wij ze voor (ook in willekeurige volgorde):

Terug van weggeweest is Dexter “Bully” de Weert. Deze krachtpatser was in 2021 al bij veel thuiswedstrijden met een biertje in de hand op de tribune te vinden. In 2022 ruilt hij dat biertje tijdens de wedstrijd in voor een biertje na de wedstrijd.

(tekst gaat door onder foto)

Balletjesgooier Jeene “Gymboy” Langevoord is vorig jaar bij de Reserves klaargestoomd voor het echte werk. Hout was niet langer een uitdaging en hij wil het nu in de hoofdklasse aluminium laten zien. Dat zijn vader (Jeene Sr.) graag foto’s maakt van honkballers en wij graag foto’s van onszelf zien is een mooie bijkomstigheid.

(tekst gaat door onder foto)

Geplukt uit de regio is Timo “SneakerFreak” van Ancum. Bij de laatste training van 2021 al even mogen ruiken aan de Reserve Reserves en de meest uitdagende BP van Nederland. Dat smaakte duidelijk naar meer. Gaat met name fielden maar wil ook nog wel eens een balletje over een plaat gooien.

(tekst gaat door onder foto)

Een enorme schat aan honkbal gochme wordt aan de Reserve Reserves toegevoegd met het duo Bas “Biff” Kitslaar en Sebastiaan “Seb” Franke. Deze oer-HCAW’ers werden met heren1 twee keer landskampioen in de jaren ’90. De homerun die Biff sloeg in de Holland-series tegen Neptunus is de reden dat de astronauten van de ISS nog altijd periodiek moeten schuilen.

(tekst gaat door onder foto)

De meeste hoofdklasse-inningen speelde Seb bij RCH maar dat was toch eigenlijk wel een beetje vreemd gevoel.

(tekst gaat door onder foto)

Naast deze nieuwe spelers zijn volgend jaar in de Bussumse vallei de blijvende Reserve Reserves in volle glorie te bewonderen (wie weet of dit ook willekeurig is): PC, Edgar, de Hoff, Spijker, De Kreis, Montana, El Salvador, Arnold, Elsje, die Softballer en natuurlijk Papa Dammers.

Het wordt een speciaal seizoen, nu maar hopen dat het komt door mooie honkbal en niet door Coronamaatregelen.