Nette overwinning Reserve Reserves

Amsterdam, 24 april 2022 – Vandaag gingen de Bussumers op bezoek bij koploper Onze Gezellen die, tot vandaag, elke wedstrijd die ze speelden met 14-3 wonnen. In een vermakelijke pot bleef de score deze keer beperkt én trokken de Haarlemmers aan het kortste eind. Het werd 3-5 voor de Reserve Reserves.

Omdat er niet in het slagperk gekotst mag worden begon De PC de wedstrijd als lead-off. Hij leunde vier wijd, zoals dat dan schijnt te horen, stal het tweede honk, werd door De Bully verder gebracht naar drie en kon vervolgens het eerste punt van de wedstrijd scoren op de opofferingsslag van De Kreis. 

De Hof had van de GKL deze wedstrijd weer het vertrouwen gekregen en dat werd niet beschaamd. In de tweede inning werd het een beetje penibel, maar met een en drie bezet redde hij zichzelf goed uit de situatie. De tweede nul kon gemaakt worden door een 1-naar-3, zonder dat er gescoord werd dus, en de laatste nul was een strike-out.

Ook in de derde inning zetten de Haarlemmers de druk er even goed op. Toen met twee uit en een en twee bezet de bal hard door het midden werd geslagen leek OG dan ook te gaan scoren, maar toen De Kreis eenmaal zag dat de bal hard over de grond zijn kant op kwam, en dat duurde even, gooide hij met een strakke one-hopper de man uit op thuis.

Inmiddels hadden de Bussumers er in de eerste helft van de derde inning al wel een puntje bij gesnoept. Edgar was met vier wijd op de honken gekomen en kon op de 6-naar-3 van De PC door naar twee. Montana kwam daarna door met een hit waardoor Edgar op drie belandde en De Bully ging vervolgens zelf nog wel uit met een 6-naar-3, maar Edgar kon daarop het tweede punt scoren.

Het bleef lang 0-2 en pas in de zesde inning wisten de Bussumers er nog wat punten bij te scoren. El Salvador opende de slagbeurt met een hit en op de vier wijd van The Producer kon hij door naar twee. De infield hit van SneakerFreak zorgde daarna voor volle honken. Edgar ging daarna diep genoeg voor een opofferingsslag en het derde punt en De PC zorgde voor het vierde punt door voor de derde keer in de wedstrijd een RBI-6-naar-3 te slaan. Stand 0-4.

GymBoy nam het daarna van De Hof over op de heuvel. Hij begon sterk met een strike-out, maar daarna drie hitjes incasseren en de combi met geraakt werper en vier wijd zorgde voor twee tegenpunten, maar daarna hield hij het dicht, ook in de volgende, de achtste, en zijn laatste inning.

De Reserve Reserves wisten in de achtste inning nog wél een keer te scoren. The Producer kwam weer met vier wijd op het honk en hij kon op de hit van SneakerFreak doorschuiven naar het tweede honk. Een paar rare nullen later (9-naar-6 en 7-naar-5) stond The Producer wél op het derde honk en De PC zorgde met een hit door het midden voor de 2-5.

Zoals de naam al doet vermoeden kwam El Salvador er in de negende inning op voor de save. Na twee foutjes in het binnenveld en een keer vier wijd stond het 3-5 met het gelijkmakende punt op twee, maar met twee ijskoude strike-outs maakte hij een eind aan de dromen van de Haarlemmers én aan de wedstrijd. Eindstand 3-5.

Kijk hier voor de box score en de stats.