Reserve Reserves missen die ene inning

Amsterdam, 2 mei 2022 – Gisteren kwam Vennep Flyers op bezoek in Bussum. De heren uit Nieuw Vennep hadden in hun eerste twee wedstrijden al behoorlijk wat punten tegen gehad, dus dat zou geen probleem worden… Niets bleek minder waar. In een spannende wedstrijd werd het 2-4 voor de gasten.

Na twee snelle nullen in de eerste slagbeurt ging het al mis. Na een foutje gevolgd door twee doubles en een single stond het al 0-3. In de tweede inning pakten de Bussumers één puntje terug. De Bully sloeg een double en kon scoren na een foute aangooi waarbij De PC niet uitging door een 6-naar-3, maar zelf ook kon doorlopen naar het tweede honk. Stand 1-3.

In de volgende slagbeurt pakte Nieuw Vennep dat ene puntje direct weer terug waardoor het verschil weer drie was. In de gelijkmakende derde slagbeurt was het weer De Bully die belangrijk was bij een punt. Elsje was op het honk gekomen met een striemende hit over de derde honkman, die nog gepakt kon worden door de korte stop. Elsje stal vervolgens het tweede honk en na een drie-slag-doorgeschoten-bal van De Kreis kon hij door naar het derde honk. De Bully kwam door met een hit en sloeg de 2-4 binnen.

Met nog zes innings te gaan was er nog geen vuiltje aan de lucht. De Reserve Reserves zijn namelijk altijd goed voor minimaal één hele goede inning waarin stevig gescoord wordt. Maar die kwam niet, zelfs niet een beetje.

Dat kunnen we gooien op een off-day van de Bussumers, maar hier dienen ook de nodige credits gegeven te worden aan de werper van Nieuw Vennep die de hele wedstrijd gooide en nooit echt in de problemen kwam. Nou ja, één keer was er een kans op een kans, maar door een fantastische vangbal van de rechtsvelder werd die Bussumse kans netjes de nek omgedraaid.

Het enige lichtpuntje dat we over gisteren konden noteren was de relief-beurt van SneakerFreak. Hij gooide in de laatste vijf innings slechts 53 ballen en kreeg slechts één hit en geen enkel punt tegen.

Kijk hier voor de box score en de stats.