Thamen uit, altijd lastig

Amsterdam, 14 mei 2022 – De heren Reserve Reserves hadden gisteren nog zó voorzichtig gedaan. Niet onder ladders doorgelopen, geen zou gemorst, etc. etc.. Maar toch eindigde deze vrijdag de 13e met een kater, en die zal dan dus wel zwart geweest zijn. Uit bij Thamen verloren de Bussumers de tweede wedstrijd op rij. Het werd 9-7.

Met een paar minuten vertraging, maar vol goede moed begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Iedereen had er zin in, vooral in het slaan van de eerste bal, dus het begin van de wedstrijd vloog voorbij. De Kwakelse slagploeg kreeg niet echt vat op de worpen van De Hof, maar toch moest hij na twee veldfoutjes in de tweede inning het eerste punt toestaan.

In de vierde inning leverde twee hits, een double en een dinger nog drie tegenpunten op, en omdat de Bussumers zelf de bal niet fatsoenlijk uit het infield kregen stond het na vier innings 4-0.

In de eerste helft van de zesde inning zette de Bussumers wat druk op het binnenveld en dat leverde meteen drie fouten op. Arnold beloonde zichzelf na een 12-pitch-at-bat met een hit die precies tussen de pitcher, korte stop en derde honkman dood op het gras viel. Ook De Spijker en The Producer leverde hits af waarna het eventjes gelijk stond: 4-4.

Maar na de gelijkmakende slagbeurt was het verschil weer vier punten. Een hit en drie keer vier wijd zorgde voor het eerste punt en voor de komst van GymBoy naar de heuvel. Die maakte de inning netjes af, maar niet voordat een drie-slag-doorgeschoten-bal en een hit ook de rest van het verkeer op de honken thuis kon komen. 8-4.

Aan het begin van de achtste inning was de achterstand opgelopen tot 9-4, maar het verschil werd weer teruggebracht naar 9-5 door een prima bom van De Kreis. De bal vloog hoof over het midveld hek en belandde in het hek van de achtergelegen tennisvereniging, en bleef daar ook in vastzitten. Aan het principe “zelf halen” doen de Bussumers niet bij uitwedstrijden dus de bal zat ook na de wedstrijd nog stevig in het hek.

Omdat deze keer niemand de generator van het licht onklaar wist te maken moesten de Bussumers gewoon aan de bak in de negende inning. Na een hit van De Bully en een foutje op een bal van Arnold sloeg De PC met een hit nog wel een puntje binnen, maar zelf sneuvelde hij voor de tweede nul op twee. Dat gebeurde op de bal die De Kreis naar de derdehonkman sloeg voor een velderskeus waar Arnold ook nog op kon scoren. Het gelijkmakende punt kwam nog wel aan slag, maar met een 6-naar-3 werd een einde gemaakt aan de wedstrijd. Eindstand 9-7.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.