El Salvador gooit ‘complete game shutout’

Amsterdam 22 mei 2022 – Na twee verliespartijen op rij hadden de Reserve Reserves vandaag weinig last van onderschatting. En dat was maar goed ook want het werd tegen Flying Petrels een pittige wedstrijd. Maar gewonnen werd er, op de rug van El Salvador werd het 0-6.

Uiteindelijk moet je scoren om te kunnen winnen, maar het wordt makkelijker als je geen punten tegen krijgt. De GKL heeft niet een al te beste start van zijn eerste seizoen als hoofdcoach, dus hij kon wel een goede beslissing gebruiken. En of het nu puur geluk of pure klasse was, we zullen het nooit weten, maar de beslissing om El Salvador te laten starten vandaag was goud.

Vanaf de eerste inning had El Salvador de slagzone onder controle en de ene na de andere Purmerender werd uitgeschakeld. Na vijf 1-2-3-innings was het in de zesde inning de lead-off-slagman van Flying Petrels die op de negende pitch in z’n slagbeurt een honkslag sloeg. De volgende slagman sloeg ‘m vervolgens naar Edgar die voor deze gelegenheid de plek van de tweede honkman had ingenomen, de honkloper werd uitgetikt en de 4-naar-3 maakte het dubbelspel compleet. Dus ook de zesde inning werd een 1-2-3-inning.

Ondertussen hadden de Bussumers aan het begin van de wedstrijd ook niet veel in te brengen. Wat verspreide hits van Edgar en De Spijker waren niet genoeg om iets aan de brilstand te doen. 

Pas in de zesde inning kwam daar verandering in. De Spijker deed wat je van een lead-off in een close game mag verwachten, hij kreeg vier wijd. Op een 6-naar-3 van De Hof schoof hij door naar twee. Daarna gebeurde er iets bijzonders want GymBoy had nog niet al teveel AB’s gehad de afgelopen 5 jaar, maar nu moest hij wel, omdat De Bully met een zweefsprong  richting het eerste honk geblesseerd was geraakt. GymBoy hakte er vervolgens prima op los en op de fout-6 die dat opleverde bereikte hij het eerste honk.

Met twee honken bezet kreeg Montana z’n tweede geraakt werper van de wedstrijd waardoor de honken vol liepen. En toen kwam Arnold door, eindelijk, maar wel op een héél goed moment. Zijn double hoog in het hek in het midveld was goed voor de eerste twee punten. Met twee en drie bezet leverde een wildeworp het derde punt op en De PC greep z’n kans door met drie wijd kaal toch maar te slaan en een opofferingsslag te produceren. Stand 0-4.

Dat De Hof een keer niet de start kreeg maakte hem deze wedstrijd niet minder waardevol. Hij had al met een goeie pick een mooie play van SneakerFreak nóg mooier gemaakt (6-naar-3!), maar in de zevende inning sloeg hij een no-doubter over het midveld hek waardoor de stand 0-5 werd.

Omdat El Salvador nog goed zat in z’n pitch count en Flying Petrels nog steeds geen vat op hem kreeg mocht hij ook na die zevende inning blijven staan. Nóg een goede beslissing van de GKL dus, of in ieder geval een beslissing die goed uitpakte. 

In de negende inning wisten de Bussumers na hits van De Hof en Montana er nog een puntje bij te scoren waardoor El Salvador met een 0-6 stand de negende inning kon starten. Na twee snelle nullen moest hij nog een infieldhitje toestaan, maar daarna was het toch echt gedaan. Een complete game shutout! Hij gooide daarin 11 keer drie slag en was er zelfs bij 14 betrokken!

Kijk hier voor de box score en de stats.