Reserve Reserves trekken aan het langste eind

Amsterdam, 9 april 2022 – We mogen met de uitkomst van onze eerste competitie niet klagen, maar het had allemaal best een tikkeltje minder gemogen. Met een tikkeltje minder honkbal hadden we ook best tevreden geweest. Uit bij Boekaniers werd met 11-13 gewonnen.

Een tikkeltje minder koud, een tikkeltje minder regen, een tikkeltje minder tegenpunten zodat we ook zelf een tikkeltje minder hadden hoeven scoren. Het had allemaal geholpen om dan ook een tikkeltje eerder thuis te zijn. Dit stukkie wordt dan wel weer een tikkeltje langer dan waar de PC eigenlijk op zit te wachten. Maar daar gaan we.

De wedstrijd begon veelbelovend met De Spijker die in z’n eerste slagbeurt meteen een nette hit sloeg.

De Kreis sloeg hem met een infield hit een honkje verder en De Bully, terug van een jaartje weggeweest liet zich meteen van z’n beste kant zien en sloeg met een double down the line de eerste twee punten binnen. Zelf kwam hij daarna ook nog over de plaat toen Montana hem met een droge hit door het midden binnensloeg.

De Hof hield vervolgens de slagploeg van  Boekaniers netjes in bedwang. Dat wist hij twee innings vol te houden waarna een handvol punten en hits in de derde inning, waarvan de laatste hard op z’n voet, een vroegtijdig einde maakte aan zijn optreden. 

Omdat Elsje in de eerste helft van de derde inning een lead-off-bom had geslagen was de stand na drie innings 5-4 voor de gastheren. Een inning later zorgde Elsje er met ‘slechts’  een hit hoogst persoonlijk voor dat de gelijkmaker gemaakt kon worden.

Maar lang konden we van die uitgebalanceerde stand niet genieten want ook Gymboy had het niet makkelijk met de Amsterdammers, en ook niet met de slagzone.  Na de vierde inning stond er dus weer een achterstand op het scorebord: 7-5.

Maar de Bussumers waren gisteren nogal veerkrachtig want in de eerste helft van de vijfde inning gingen ze er weer op en d’r over. Montana sloeg De Bully binnen waarna De PC met drie honken bezet de bal hard door het midden sloeg, goed voor twee ribbies. De nieuwe aanwinst SneakerFreak wist vervolgens het negende punt te scoren op een double van De Spijker. Stand 7-9.

Had ik al gezegd dat het een gekke wedstrijd was? Anyway, ook de nieuw gevonden voorsprong verdween als sneeuw voor de zon na een batterij aan hits. Toen het stof was neergedaald stond El Salvador op de heuvel en was de stand alweer omgebogen naar een 10-9 achterstand. In de zesde inning moest hij nog één puntje toestaan, maar ondanks de pijn, of misschien wel dankzij, kwamen de Amsterdammers er niet meer doorheen. Stand 11-9.

In de zevende inning ging Montana meteen die en met zijn dinger was het verschil nog maar één puntje: 11-10. In de achtste inning waren het De Kreis en The Producer die met een hit het honk wisten te bereiken en wéér was het Montana die daarna de trekker overhaalde. Zijn double was goed voor een nieuwe voorsprong van 11-12. 

In de negende inning werd er nog een puntje bij gesprokkeld toen De PC na een lange lead-off-slagbeurt op het tweede honk terecht kwam met een double. Op de hit van Edgar schoof hij door naar drie waarna De Spijker met zijn derde hit van de wedstrijd de stand naar 11-13 tilde.

Omdat op dat moment de arm van El Salvador echt op was mocht SneakerFreak de spreekwoordelijke deur dichtdoen. Zo gezegd, zo gedaan. Hij liet zich niet afleiden door een lead-off-hit en eindigde de wedstrijd in stijl met een strike-out… Pfffff…. 11-13

Kijk hier voor de box score en de stats